Please sangat tawwwww...

Please sangat tawwwww...

Wednesday, December 17, 2014

Hujan dan penampilan hantu melayu

Its 5 am.
Aku boleh dengar kucing jantan tu mengiau.
Setiap malam dia mengiau.
Looking for some girl to hook up with, maybe.
Or maybe he has already found one and he kept meow-ing to attract her.
I dont know.

Harini hujan non stop.
Aku turun nak pergi makan sebelum pukul 7 maghrib tadi.
Thats going to be my breakfast, lunch and perhaps dinner too.
Masa nak turun tu, I had to access the card first.
Thats when I saw a perempuan, di luar pintu yang aku kena touch access key, duduk bersila mengadap tangga, pegang henpon, dan menangis.
At first I was a bit hesitated.
I know her.
She lives in one of the rooms.
I think she's the only person yang tak buat masalah that I dont call her mangkuk.
I was hesitated because masa tu nearly maghrib and there, a girl sitting on the floor, tunduk and crying.
Kinda spooky.
Tapi lepas tu aku pikir aku tak rasa  hantu akan pakai tudung bawal satin kaler hijau gelap, baju bunga bunga dan bawa knapsack.
Dan kalau betul dia hantu, she has a splendid appearance, which tak tipikal macam hantu lain.
Maybe I should tell that to Mamat Khalid.
After all I always think he has cool ideas at sending messages to people out there, melalui filem dia.
Bila dah keluar dari pintu grill yang sempit nak mampus tu, aku tanya dia, "Are you okay?"
Dia jawab, "Yeah."
She didnt really look at my face while answering it, but if she said she's okay, then she's okay.

Masa kat mamak Salam, sorang mamak tu tanya aku, mana aku pergi seminggu tak nampak.
I was about to tell him that I went for some cool places that have women in bikini, but then I realized its winter now, there's no way omputeh akan pakai bikini kat tepi pantai.
Unless we're talking about Kuta Beach.
Hee hee hee.
So, aku just jawab aku kerja.

Aku tertidur around 8.30 pm.
Terjaga pukul 10.30.
Buull whatsapp ajak pi makan.
Masa Buull smoke kat gerai makan tu, ada akak belakang dia buat buat batuk macam nak keluar ketulan darah.
Siap tepuk tepuk lagi macam nak tepuk nyamuk.
Kawan kawan dia pandang kat aku, and ya ada a few yang pandang kat meja kitorang.
I didnt really see the smoke coming to her face anyway.
But since dia menggelabah tetek over reacting macam tu, whatever.
Aku ingat dulu masa kat maktab, Farouq pernah cakap, kat Starbucks pun orang smoke.
Kalau tak nak ter exposed dengan sebarang asap, pi la makan tempat mahal yang bertutup, jangan makan tempat cikai.
Ha ha ha I know he's just saying.
The thing is, aku nak bagitau dia yang I have this super power to see future, dan dia takkan mati sebab lung cancer, tapi dia mungkin akan mati sebab penyakit berkaitan vagina, because she's wearing a pair of waaaayyy too tight pants.
Aku boleh nampak masa dia duduk tu, and bonus baju dia singkat, it made my view much clearer.
Super ketat.
Didnt realized what type of tudung she's wearing.
And she's not thin.
Not thin.
At all.
But after all, itu jalan yang dia pilih.
Okay.
I get that.
I'll definitely suggest Mamat Khalid to view that as an inspiration of making another malay ghost's appearance.
I think people would understand the message though.

Aku taktau kalau bulan ni Mr Goh akan naik notis pasal bil elektrik.
Dah seminggu aku tengok movie sampai subuh.

I do realized there were a few typing error dalam entry sebelum ni.
Sebab type laju sangat.
Sampai ada perkataan yang tertinggal.
It looked like I made stupid grammatical errors.
I hate grammatical error.
But after all, ada benda memang kita akan tertinggal dan tak sedar.
Dan bila kita dah sedar, sama ada benda tu mendatangkan kekesalan atau tidak.

No comments:

Post a Comment

Jangan komen guna caps lock atau terlalu banyak tanda seru. Gua ade sakit jantung. Hehehe.