Please sangat tawwwww...

Please sangat tawwwww...

Friday, August 8, 2014

Tak paham

Dua tahun dulu bila aku kata jangan dan aku tak approve, diorang marah aku.
Ayat yang biasa aku dengar dari kecik sampai ke tua ni, sampai telinga ni kalau boleh muntah, dah keluar muntah :
"Susah awak ni tak paham."

Bila  sekarang, benda yang aku dah predict dari dulu berlaku, tinggal aku ni belum jahat habis je nak cakap,
"Dulu aku cakap semua taknak dengar, sekarang??"
Tetap juga aku kena dengar ayat bahawa aku ni yang tak paham paham.

Kalau dah tau  benda libatkan dua pihak whatsoevershit tu, semuka bincang la jangan dok pikir releven logik sendiri paham sendiri pikir sebelah pihak je.
Bukan semua orang pikir macam kita pikir.
Sebab tu ada orang bila lapar dia masak megi, ada orang pula potong jari sendiri untuk buat sup.
Bila aku cakap je, kata  aku tak paham.
Bila aku fed up taknak ambik tau, kata aku selfish.
Bila aku nak tolong bagi pendapat, bukannya nak dengar dan pertimbangkan sikit ke, tapi aku kena balik.

Sebab tu agaknya aku  ni membesar jadi orang yang lembab, susah nak paham apa  orang cakap.
Dok ulang doa yang sama.

Dan benda yang paling aku tak paham, kenapa orang yang bersalah tu yang macam selamat takyah hadap segala bullshit yang dia buat ni?
Selamat untuk kali yang ketujuhpuluhlapanjuta kali.
Itu yang paling aku tak paham.
Yelah, aku memang selalu tak paham kan?

Aku cuma boleh doa cepat masa berjalan (90 hari dan efeknya sepanjang zaman atau ada efek lain interrupt sebelum cukup 90 hari) dan semoga yang tak bersalah ni takyah hadap all the bullshitness.

Dan ya, aku harap kau mati.

No comments:

Post a Comment

Jangan komen guna caps lock atau terlalu banyak tanda seru. Gua ade sakit jantung. Hehehe.