Please sangat tawwwww...

Please sangat tawwwww...

Monday, April 16, 2012

Yang nak aku dengar

Yang selalu aku dengar :

Mangkuk : Nak buat apa beli barang kat Petaling Street tu? Tak ori, okay. Kalau tak mampu, buatlah cara tak mampu. Nak buat apa pakai yang fake?

Pinggan : Bila pakai barang ada brand ni, I rasa lebih berkeyakinan.

Sudu : Entahlah, I rasa semacam je kalau pakai barang fake ni. Rasa macam orang tengok dan orang tau barang tu fake.


2009.

Lalu di kawasan Petaling Street, bersama seorang kawan Chinese, lelaki. 

Aku : Ah Wah, what do you think of people who shops here?

Ah Wah : I dont have any problem with that. Kita ada hak sebagai pembeli untuk beli barang yang kita nak. Pergi matilah dengan orang lain. Mat Salleh pun shopping kat sini.




Ya, itu jawapan yang aku nak dengar.

Okay, masing-masing ada pendapat masing-masing. Kemampuan masing-masing. Terpulanglah.

Kutu rayau macam aku? Beli barang bundle ja lah. RM 10 ja dapat empat helai sweater hat aku suka tau.



Anyways, mangkuk, pinggan dan sudu yang kat atas tu semua Melayu. Eh, aku tak racist tau. 

3 comments:

  1. suami sy kaki bundle, skrg sy pun sangat suka shopping bundle. can get way better stuffs with waaayyy cheaper price...ada brand jugak apa heheheh

    lagipun, ada apa pada brand.

    ReplyDelete
  2. Wazerr : Ya, KakFa pun suka. Banyak benda rare kot. Anyways, depa hat brag pasal barang branded depa tu, how many of them yang tak download lagu kat internet kan?

    Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ukhwah,

      Akak pun tidak begitu mementingkan jenama. Asal saja harganya berpatutan dan boleh digunakan, kualiti pun lebih kurang sama dengan barangan berjenama yang lain, akak tidak kisah membelinya. Akak suka pergi kedai RM2. Kawan-kawan pelik tanya apa kau beli kat situ kehkehkeh

      Hidup kena realistik ..betul tak ? Akak pun tidak sekali-kali akan tunjuk label baju/beg pada kawan-kawan semata-mata nak tunjuk pada diorang yang akak pakai barang high class tapi hakikatnya poket akak yang "rabak".

      Delete

Jangan komen guna caps lock atau terlalu banyak tanda seru. Gua ade sakit jantung. Hehehe.