Please sangat tawwwww...

Please sangat tawwwww...

Saturday, December 3, 2011

Persamaan antara Haji Talib (bukan nama sebenar) dan Fafa

Tadi ada kenduri kahwin di rumah Haji Talib. Aku malas, sebab aku jarang suka lauk kenduri sebenarnya, tapi dikerah oleh mak. Padahal rumah dia beberapa meter je dari rumah aku.

Anak dia yang kahwin ni senior setahun dengan aku masa sekolah dulu.

Aku : Mak, cuba teka apa persamaan antara saya dan Haji Talib?

Mak : Apa?

Aku : Hehe. Selalu kalau saya pergi appointment doktor, mesti nampak dia. Tapi dia pakai baju hijau. Patient kat wad situ tu. Dia kadang-kadang je masuk wad kan?

Mak : Ehmm. *muka malas nak layan*

Aku : Tapi saya takde la pergi supermarket dan acukan pistol kat cashier. Ke saya pernah buat cenggitu?

Mak : Awak kalau sakit, meringkuk atas katil, tak pun atas lantai. Tak sedarkan diri berhari-hari, tak kacau orang. Tapi tu yang mak susah hati.

Aku : *diam*





Rasa sedih nak balik KL esok. Aku nak bagitau mak yang walaupun aku sekarang jobless, wallet berhabuk, akaun bank kontang, bakal dikecam masyarakat kerana berhenti kerja, emosi kurang stabil, tapi aku tetap okay. Sebab dia. Tapi tak boleh nak bagitau. Sebab macam ada tembok.

Bak kata seorang kawan, kita ni alive and kicking sebab mak. Yes, indeed.


No comments:

Post a Comment

Jangan komen guna caps lock atau terlalu banyak tanda seru. Gua ade sakit jantung. Hehehe.