Please sangat tawwwww...

Please sangat tawwwww...

Friday, December 9, 2011

Muka gangster, tapi...

(Entri ni terhasil akibat proses tidur yang gagal. Nasib la kan kalau rasa tak worth untuk dibaca.)

  • bawak kereta auto
  • bahasa bunga-bunga
  • suka dengar lagu-lagu slow
  • cepat sedih tengok kucing tepi jalan
  • tiga kali menanggung rasa heart broken (Hati yang baik memang selalu dihancurkan. Okay, bye.)
  • setiap malam menjadi kaunselor masalah cinta dan rumah tangga rakan-rakan
  • terharu nak mampus bila kawan-kawan BBM dan whatsapp hanya untuk bertanya dah makan ke belum, tengah buat apa, kat mana tu (Tapi jangan harap la nak ekspreskan perasaan tu kan, konon-konon play it cool)
  • setiap malam tidur pakai knit sweater merah sebab rindu arwah tok
  • mata berkaca setiap kali bukak wallet tengok gambar mak
  • sebenarnya cucu idaman setiap nenek. (Percayalah, walaupun aku tak bagus handle budak-budak, tapi aku suka layan orang tua.)
  • bila marah, sedih, dan frust, simpan dalam hati (Okay, ni tipu. Padahal membebel kat twitter sepuluh kali sekejap)
  • bila rasa gembira, sanggup tak makan seharian, hanya berbaring dan tersenyum sepanjang hari, kononnya menikmati kegembiraan tersebut (Anda boleh mula muntah satu saat dari sekarang)
  • cepat rasa bersalah
  • takut dengan benda-benda panas sebab trauma accident. (Kalau dah sampai kaki cacat, siapa tak trauma?)
  • simpan hasrat nak buat filem sedih mengalahkan Ombak Rindu  

Percayalah, apa-apa saja yang anda nampak dari luar, belum tentu memberikan cerita sebenar. Hati orang kita tak tau. Melainkan kita explore sendiri. 


Tiba-tiba saya rasa diri saya sangat awesome. Hasil daripada memiliki sokongan kawan-kawan yang awesome, I guess.


No comments:

Post a Comment

Jangan komen guna caps lock atau terlalu banyak tanda seru. Gua ade sakit jantung. Hehehe.