Please sangat tawwwww...

Please sangat tawwwww...

Wednesday, December 28, 2011

Masyarakat kalau dah mintak diskaun...

Faizal Tahir baru menyanyi satu lagu. Dia buat opening untuk konsert malam tu.

Tiket VVIP dan biasa masih ada. 


Masyarakat : Dik, dah start ke?

Aku : Baru je. Start lambat sikit tadi. Ni Faizal Tahir baru nyanyi satu lagu. Dia buat opening.

Masyarakat : Haaa, kalau dah start, takkan tak ada diskaun? Separuh harga ke?

Aku : Tak ada. Baru je start ni. *konon senyum mesra*

Masyarakat : Takkan tak ada kot, dik. Kena lah diskaun, sebab kitorang datang beli tiket masa konsert dah start.

Aku : *konon senyum mesra lagi* Sorry, bang. Memang tak boleh. Lagipun Faizal Tahir baru je buat opening. Satu lagu je pun. Wings dengan XPDC belum pun lagi perform.

Masyarakat : Alaaa, dik... Okaylah, bagi tiket biasa tu.





Cuba pergi KFC, order set dinner plate dan bayar. Ada tiga ketul ayam kan? Cuba makan seketul je. Pastu pergi balik kat kaunter, cuba mintak diskaun atas alasan kau makan seketul je ayam tu. Cuba merayu berkali-kali.

Cuba buat. Boleh tak? Dapat tak?

Tahukah anda, sistem tetap sistem? Sistem telah ditentukan seperti itu. Seperti yang perlu direkodkan.

Tahukan anda tentang itu? Tahukah?

Dulu masa sekolah menengah tak ambik Perdagangan eh? Ambik Science stream yang hebat tu eh? Ke memang tak pernah ambik sebarang stream?




Pfffrrrttttttt.


1 comment:

  1. hahaaha,,,
    menyampah jugak ngan ore yang asik nak mintak murah...
    berpada-pada la :)

    ReplyDelete

Jangan komen guna caps lock atau terlalu banyak tanda seru. Gua ade sakit jantung. Hehehe.