Please sangat tawwwww...

Please sangat tawwwww...

Friday, November 18, 2011

Malaysian tak ready lagi untuk cerita cenggini

Dari awal aku tau aku tak ada harapan nak menang. Yang datang tu semuanya hebat. I'm just nobody.

But the weird part is bila a few people came to me and told me how they love my story. And some of them kata cerita cenggini belum pernah dibuat orang. And they hoped I'd win.

I was so nervous like hell nervous, but surprisingly for the first time in my life, I think I did it quite well.

But, of course, I didn't win.

Yang jadi juri tu pun orang stesen tv. Dont get me wrong. Not that I put the blame on them.

Malaysian tak ready lagi untuk cerita cenggini.

Tapi diorang ready untuk cerita-cerita yang ada nude scene. Cerita-cerita yang menghala ke arah itu, of course they're ready for that.


Aku senyum je sepanjang balik tu, mengenangkan how sweet those people I dont know, to have the thought of me winning the competition. It made me think, is my idea that good? I dont know.

Yang aku tau, balik tu aku mandi-mandi, dinner kat NZ Wangsa Maju, sambil menyaksikan kemeriahan umat manusia menonton dan kemudiannya meraikan kemenangan pasukan bola sepak Malaysia.

Dan-dan tu aku teringat, cerita "Hati Malaya" adalah satu-satunya filem yang buat aku menangis dalam panggung. Tapi persoalannya, berapa ramai yang tengok cerita tu?

Aku pun bukan kaki filem patriotik, tapi sebenarnya bila rakyat Malaysia ni ready untuk sesuatu yang deep dan berbeza?

2 comments:

  1. kita memang tak patut ready pun kan for nude scenes?? hamba ni pun sedang mencari movie melayu yang deep and meaningful . tapi:(

    ReplyDelete
  2. Idayu, kita memang tak patut pun, tapi most people feel patut to ready for it. I dont know, maybe dunia dah akhir zaman cenggini, orang dah malas nak berfikir, sebab tu tak tengok cerita yang deep dan berbeza, I guess.

    ReplyDelete

Jangan komen guna caps lock atau terlalu banyak tanda seru. Gua ade sakit jantung. Hehehe.