Please sangat tawwwww...

Please sangat tawwwww...

Tuesday, May 17, 2011

Bila saja Tuhan ambil nyawa orang yang kita sayang.

Bila Fanie call waktu maghrib tadi, aku memang tak suspek apa-apa. Okay, ada lah saspek sikit-sikit. Dan bila dia cakap husband Awekk accident dan meninggal masa on the way nak balik Putrajaya, aku telan liur.

Aku buat apa yang patut, bergegas pergi hospital.

Klasmet-klasmet aku semua dah nanges masa aku call diorang. Semua bersedih. Aku tak habis-habis telan liur. Semua nak tahu cerita dan aku pulak terpaksa jadi reporter. Takpe, demi Awekk yang memang baik tu, aku tak kisah. Bila tengok perut Awekk yang dah mula nampak tu, aku jadi makin tak keruan. Awekk pregnant 4 bulan. Aku telan liur lagi. Gila kesian.
 
Aku tak menangis. Last aku menangis teruk gila bila tengok orang meninggal adalah pada masa Anwar Rashidi meninggal. It was 2007. Pun sebab accident.  Masa Along Borhan meninggal pun aku cuma mampu tengok orang semua bersedih sambil sabarkan Makndak. 

Aku tau aku selalu lupakan Tuhan. Tapi aku harap sangat-sangat supaya Tuhan dengar doa aku ni dan jangan bagi Awekk jadi tak tentu arah. Baby dalam perut dia tu lambang kasih sayang diorang. Okay, gila cliche ayat. Aku harap bila Tuhan uji awekk macam ni, aku harap Tuhan bagi dia sesuatu yang lebih bermakna lagi nanti. 

Sebenarnya mana lebih perit, orang yang kita sayang pergi diambil Tuhan, atau dia pergi tinggalkan kita sebab dah tak sayang lagi?



No comments:

Post a Comment

Jangan komen guna caps lock atau terlalu banyak tanda seru. Gua ade sakit jantung. Hehehe.