Please sangat tawwwww...

Please sangat tawwwww...

Monday, March 28, 2011

Apeezz Sudah Tidak Bujang Lagi.

Kau ingat tak masa first time kau bercakap dengan aku? Masa tu kat Scud. Kau makan dengan Syida. Aku menyinggah kejap kat meja korang. Aku borak dengan Syida je, sebab masa tu baru seminggu korang masuk IPBA, aku rasa kau kerek gila. Tu yang aku malas nak tegur kau tu. Masa aku mintak nombor tepon Syida tu, kau dengan relaxnya tanya aku : 

"Kau tak nak mintak nombor aku ke?"

Satu masalah kau kan, bila kau buat lawak, muka kau stern gila. Maka aku pun jawab balik :

"Kena ke mintak nombor kau?"

Hahaha. Kerut-kerut muka kau bila aku jawab macam tu. 

Yang aku ingat, first time kau mesej aku, lepas kita semua present apa mende entah, masa subjek Mam Sa'adah. Aku present pasal pRamlee. Haha, seme orang tau aku obses pRamlee. Aku tau kau mesej aku tu sebab nak kawan dengan aku. Mesti sebab kau rasa aku cool gila kan? Kalau tak, takkan la kau buat statement :

"Best gila siapa dapat kau. Kau dah la cool."

Haha, aku memang cool. Tapi perangai aku buruk la, Peezz. Sebab tu aku single sampai sekarang. Haha.

Banyak gila kenangan kita. Banyak gila. Kita pernah rapat gila. Dan bila masyarakat mula mencurigai friendship kita, kita bawak haluan masing-masing. Kawan still kawan. Kita tak gaduh. Banyak stage sepanjang bertahun-tahun kat IPBA. Jatuh bangun sesama sendiri, aku percaya kau tak lupa tu. Dan ada sampai satu stage masa dah final year tu, banyak jugak aktiviti melepak kita yang tak diketahui orang. Gile lah. Nak lepak sesama kawan pun kena sorok-sorok. Masa tu kita lepak kat Pelita Bangsar. Kau pinjam kereta June, ajak aku makan situ. Banyak cerita keluar, dan banyak luahan perasaan kau aku dengar. Masa tu baru kita sedar yang kita dah lama gila tak borak-borak. Tapi masa tu banyak kekangan, nak buat macam mana.

Tapi dalam banyak-banyak kenangan, aku paling sedih bila kenangan yang satu ni, aku tak berada di tempat kejadian.





Aku curi gambar ni dari sape entah.






Aku sedih sebab aku tak dapat berdiri sebaris dengan diorang tu. Okay, aku tak paham kenapa Pejal cuba membawa imej rapper pergi kenduri kawin kau. Haha. Kau perasan tak gambar ni tak centre? Sebab aku takde dalam gambar. Pastu nak bagi centre, aku kena berdiri sebelah Pejal. Kan? Sila iye kan.


Walaupun aku tak explain kenapa aku tak dapat datang, aku rasa kau tau aku sedang melakukan sesuatu untuk kemakmuran masyarakat. Okay tak ayat tu? Sumpah, masa kau call balik dan cakap "Walau kat mana kau berada sekarang ni, jaga diri, drive elok-elok, Faa.", masa tu memang dah menitik air mata. Serious hell aku sebak gila. Sebab Tuhan je tau aku dah berangan gila nak attend majlis kau tu.

Tapi, takpe lah. Takde rezeki aku. Lain kali kalau kau kawin lagi, aku datang eh. Confirm aku datang. I'll camp out, okay. (Bodoh punya Fafa buat ayat bangang camni.) Okaylah, okaylah! Main-main je. Jangan kawin banyak-banyak, Peezz. Atau pun jangan kawin banyak-banyak kali. We cannot juggle two things at the same time. Dua tahan lagi. Kalau empat? Lelaki berkaliber je mampu. Kau berkaliber tak? Hehe. Unless kau ada ilmu keras macam Ayah Pin.

Nanti kalau dapat anak, tak kiralah dia lelaki ke, perempuan ke, letaklah nama FAFA. Sangat charming nama tu kan??

Aku tak lupa esok birthday kau.

No comments:

Post a Comment

Jangan komen guna caps lock atau terlalu banyak tanda seru. Gua ade sakit jantung. Hehehe.