Please sangat tawwwww...

Please sangat tawwwww...

Sunday, December 5, 2010

Ketamadunan manusia. Ini bukan subjek sejarah.

Dulu masa zaman study, aku suka lepak Times Square. Motif? Kat situ banyak kedai baju yang menarik. Ya, aku tak malu nak mengaku yang aku beli baju-baju kat situ. Mungkin pada anda kedai-kedai tu tak branded, but seriously, I dont give a damn. Memang aku miskin, memang aku tak mampu nak shopping kat Prada, LV and whatever shit lagi tu. So???? Sotong! Okay, emo tak memasal. 

Aku rasa aku dah lari tajuk dah ni.

Ada sekali tu, aku lepak kt McD. Aku perasan ada satu meja depan aku ni, ada macam family yang bukan Melayu. Aku tau diorang bukan Melayu berdasarkan rupa bentuk muka diorang, bahasa yang diorang guna dan tak perlulah aku explain banyak-banyak. Kalau korang jadi aku pon, korang akan tau sendiri yang diorang tu Chinese. Paham? Okay, dah paham, bagus.

Ada antara diorang tu yang pakai sleeveless. Tau tak sleeveless tu apa? Okay, sila google skang jugak. Dah dapat? Dah tau? Haa, bagos. 

Aku tak ingat masa tu aku makan Mc Chicken ke Double Cheese entah. Pada saat burger tu nak masuk dalam mulut aku, aku ternampak yang salah sorang pempuan depan aku ni tadi, angkat tangan dia sikit. Sikit je, tak banyak dia angkat tu. Tapi jelas untuk memperlihatkan juntaian bulu-bulu sepanjang jari manusia yang keluar dari ketiak dia tu. Bukan aku pergi dekat dia dan ukur guna jari-jari aku, bukan. Tapi aku dapat agak lah, kalau dah memang mende tu jelas pada pandangan aku kan. Aku pandang muka perempuan tu. Aku tengok dada dia plak, untuk pengesahan kedua. Sah, dia memang perempuan. Aku tengok balik kat lengan dia dan juntaian bulu-bulu itu. Sah, bukan imaginasi aku.

Aku rasa nak baring kat situ jugak sambil mencarut panjang-panjang.




* Kau nak pakai sleeveles, pakaila. ramai orang pakai. Aku pon pakai kadang-kadang, tapi tolong laaaaaaaa... Tolong la buang juntaian-juntaian ituuuuuuu!!!!

No comments:

Post a Comment

Jangan komen guna caps lock atau terlalu banyak tanda seru. Gua ade sakit jantung. Hehehe.