Please sangat tawwwww...

Please sangat tawwwww...

Saturday, December 4, 2010

Perempuan dan hari ulang tahun kelahiran.

Dulu aku ada sorang rumet. Dia tua beberapa tahun dari aku. Cantik. Agresif jugak kadang-kadang.

Ada sekali tu, birthday dia.

Biasala, bila sampai je pukul 12 malam, orang akan berpusu-pusu wish birthday untuk dia. Tapi aku tidak. Aku kan tak tipikal. Aku kan rare. Aku buat tak tau je. Aku mana layan mende-mende birthday ni. Celebrate ke, wish ke, takde, takde. Aku masuk tido macam biasa tanpa menghiraukan dia. 

Pagi tu aku pergi kelas macam biasa. Dia pon sama. dia diam je masa bersiap-siap nak pergi kelas. Aku pergi kelas dan dia pon gerak pergi kelas dia. Kat kantin aku tak terserempak dengan dia. 

Balik bilik, dia buat hal dia, aku buat hal aku. Dia tak bercakap pon dengan aku. Aku relax je. 

Pastu waktu aku tengah solat, henpon aku berbunyi. Mesej masuk. Henpon aku tu henpon Nokia. Jadi, selagi lagu tu tak habis, selagi tu la henpon tu berbunyi, walaupon setakat mesej. Tak macam henpon Sony yang akan berlagu beberapa saat je bila mesej masuk. Dia ada dalam bilik tu, tapi dia tak tolong pon press kan any button supaya henpon aku tu diam. Dia biarkan aje. Selalunya dia akan tolong diamkan henpon aku tu.  Memang tak kusyuk dah masa tu. Tapi aku relax lagi. Teruskan aje solat tu, dengan background lagu. Aku tak ingat masa tu aku set lagu apa.

Sampai pas waktu maghrib, aku perasan atas meja dia dah penuh dengan macam-macam bungkusan hadiah. Dia masih seperti itu. Dingin. Tak bercakap dengan aku.

Pastu aku keluar dengan kawan aku, pergi Amcorp. Konon-konon nak buangkan masa. Aku balik dari Amcorp, dia takde kat bilik. Rasa nak jengah kawan-kawan kat rumah depan (hostel aku konsep apartment, satu floor ade dua rumah). Masa aku nak keluar menuju pintu depan, dia masuk. Bertembung. Diam. Tak bercakap apa pun. Aku agak-agak dia dah masuk dalam bilik dan menyedari ada kelainan di atas mejanya, dan aku pulak baru nak pulas tombol pintu depan, aku dengar dia menjerit :

"FAFAAAAAAAAAA!!!!!" 

Aku tau dia tengah baca kad kecik yang ditampal pada hadiah yang aku kasi tu. Aku sengih je. Buat-buat relax dan membiarkan dia histeria sorang-sorang.

Perkara-perkara berbangkit :
  1. Dia bengang aku tak wish birthday dia.
  2. Dia siap call boyfriend dia, cerita yang aku ignore birthday dia. Boyfriend dia defend aku, cakap yang aku mungkin terlupa atau aku saja-saja nak kasi surprise.
  3. Dia memang sengaja tak nak tolong diamkan henpon aku masa aku tengah solat tu.
  4. Dia memang sengaja tak nak bercakap dengan aku.
  5. Dia sengaja letak hadiah-hadiah yang dia dapat daripada kawan-kawan dia tu atas meja, nak bagi aku nampak dengan harapan aku akan wish birthday dia. Perempuan pon nakkan attention aku. Nampak tak tu?
  6. Dia terkejut bila nampak hadiah yang aku bagi tu atas meja dia, sebab dia ingat aku memang lupa birthday dia, sehingga mendorong dia menjerit nama aku.
  7. Sweet tak aku? Sengaja letak kaler pink, kasi girlish sket. Boleh??




3 comments:

  1. syieda :

    ok..aku tau sape PEREMPUAN ni..hahahaha...blh detect ok klw die masuk je umah aku tu...bunyi gelang kaki die!! haha..

    pastu bile die crik ko (dgn key sore yg tinggi tu) sgt mcm mak tiri yg crik ank tirinye utk di belasah..hahaha

    ReplyDelete
  2. wehh... syhhhh... hahaha!

    but she's funny, in her very own way... hehe!

    ReplyDelete

Jangan komen guna caps lock atau terlalu banyak tanda seru. Gua ade sakit jantung. Hehehe.