Please sangat tawwwww...

Please sangat tawwwww...

Saturday, November 20, 2010

Selesai sorang...

Nervous.

Ni tadi first time ever pergi kenduri kawin sorang-sorang. Bukan nak makan sangat pon, cuma nak tengok dia bersanding. Dia asyik tunduk-tunduk, malu masa bersanding. He looks segak and his wife looks pretty.

Ada satu perasaan bila tengok mereka bersanding. Rasa gembira. Yess, I'm happy for them. For him especially. Dah jadi suami orang. Aku dah anggap dia macam abang, walaupon kami sebaya. Dia banyak tolong aku waktu aku susah.

Bila pengantin gerak pergi makan, aku pon pergi makan jugak. Setakat jamah daging opor dengan kerabu taugeh. (Aku tak makan nasik). Bila dah makan, aku segan sebenarnya nak dekat dengan diorang. Aku sorang, surely orang tengok je. Aku mintak diri, nak balik. Bila salam cium tangan dia, aku rasa gembira tengok sepasang matanya bersinar. Cahaya kegemiraan. Gembira tengok orang yang aku anggap macam abang dah kawin. Dan kemudian bersalam dengan isterinya.

Drive menuju ke Ketapang Tengah. Nak survey rumah kenduri esok plak.

To Along and his wife, Eiza, this entry goes to both of you.

*Aku senyum sepanjang drive waktu balik tu.

No comments:

Post a Comment

Jangan komen guna caps lock atau terlalu banyak tanda seru. Gua ade sakit jantung. Hehehe.